Bt alapítás olcsón

Cégalapítás hotline:
06-30-463-0818
hanno@t-online.hu


Főoldal
KFT alapítás információk
BT alapítás információk
ZRT alapítás információk
Cégmódosítás
Cégalapítás árak, díjak, költségek
TOP 10 hiba
Végelszámolás
Ingatlanügyek
Elérhetőség

Ellenőrzés
Cégnév ellenőrzése
Tevékenységi körök

Dokumetumok
KFT bejegyzéshez adatlap
Egyszemélyes KFT adatlap
BT bejegyzéshez adatlap
ZRT bejegyzéshez adatlap
Egyszemélyes ZRT adatlap

BT ALAPÍTÁS
KEDVEZŐ ÁRON

Bt alapítás

A BT létesítésére irányuló társasági szerződéssel a társaság tagjai üzletszerű, közös gazdasági tevékenység folytatására vállalnak kötelezettséget oly módon, hogy legalább egy tag (beltag) felelőssége a társasági vagyon által nem fedezett kötelezettségekért korlátlan és a többi beltaggal egyetemleges, míg legalább egy másik tag (kültag) csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje szolgáltatására köteles, a társaság kötelezettségeiért azonban - a törvényben meghatározott kivétellel - nem felel.

A Bt.-nél - a Kft.-vel és az Rt.-vel ellentétben - nincs meghatározva törzstőkeminimum. Álláspontunk szerint azonban személyenként legalább 5.000 Ft-ot "illik" rendelkezésre bocsátani.

A társaság üzletvezetője, illetve képviselője a társasági szerződés erre irányuló rendelkezése alapján kültag is lehet.

A társaság - kiválás, illetve jogviszony megszűnése esetén - legfeljebb 6 hónapig működhet egy személyes társaságként.

Betéti társaság alapítását nem ajánljuk senkinek. Korábban kisvállalkozások indultak ilyen társasági formával, kifejezetten csak azért ebben a cégformában, mert a Kft előírt tőkeminimumát nem tudták teljesíteni. Manapság viszont, amikor egy egyszemélyes KFT-t el lehet indítani 100.000,- forint készpénzzel, vagy állhat a törzstőke teljes egészében apportból, ez a "kényszer" megszűnt.

Kft alapítása nem kerül többe, mind a munkadíj, mind pedig az államnak fizetendő illeték ugyanannyi. Kft alapítása esetén nem kell attól tartania, hogy később, évek múlva végrehajtás alá kerül a privát magánvagyona. Ha bedőlt a cég, csak a cégvagyon úszik. Gyakori eset, hogy a Bt felszámolása után a beltag egy életen át hurcolja magával a cég által felhalmozott kötelezettséghalmazt, attól szabadulni szinte már sohasem tud, függetlenül a öt éves elévülési időtől.

Cégünk segít a Bt alapításban olcsón, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

BT ALAPÍTÁS MAGYARORSZÁGON, elektronikus cégalapítás olcsón

Webdesign